500g Premium tobaksmjöl
28g Salt
22g Natriumkarbonat
80/50 gram Glycerol/Propylenglykol
Bra att ha
Ugn (80-85 grader)
Glassform (1.5 liter)
Hushållsassistent
Plast lm (gladpack)
Slev
Stavmixer
Ugnstermometer
Bra att veta
Styrkan på snuset bestäms av
mängden natriumkarbonat,
22 gram ger ett normalt starkt snus
Önskar du ett mer eller mindre kram bart snus, ökar eller minskar du med glycerol.
Snuset förbättras av några dagars lagring
Dag 1
1. Koka upp 5dl vatten och lös upp saltet
2. Blanda tobaken noggrant med saltvattnet *
3. Täck med plast lm
4. Baka i ugn 24 timmar, 80-85 grader
40 timmar gör snuset något rundare i smaken
Notering
* Blandning bör ske med hushållsassistent, eller bearbeta väl rekommenderas
för att få en mjukare konsistent och krambarhet.
Dag 2
1. Ta ut snusmassan, låt svalna i någon timma
2. Koka upp 2.5 dl vatten
3. Lös upp natriumkarbonatet i vattnet (stavmixer)
4. Blanda ner natriumvattnet noggrant i snusmassan *
5. Tillsätt glycerol/propylenglykol, blanda väl *
Du kan nu också krydda ditt snus
6. Låt snusmassan vila i kylskåp 1 dygn
7. Paketera och förvara ditt snus i frys eller kylskåp
Ger ca. 1.3 kg färdigt snus
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar