Jotta voitasin valmistaa omaa nuuskaa niin on tarve ostaa seuravaat ainekset.
www.nuuskasatsi.com
Sisältävät
500g Tupakka Seos
28 g suolaa
22g Natriumkarbonaatti
80g glyserooli
50g Propyleenglykoli
Myös hyvä olla
Uuni (80-85) astetta
Lasillinen vuoka (1,5 litraa)
Keittiökone
Muovikalvo
Kauha
Sauvasekiotin
Uunimittari
Hyvä tietää
Nuuskan vahvuus määritetään
natriumkarbonaattilla,
22 grammaa antaa tyypillisesti
vahvan nuuskaan
Nuuskan johdomukaisuuden
voi hallita glyyseroolilla. siis
vähemmän tai enemmän, se
on makuasia
Mutavan päivän varastointi
parantaa nuuskan laatua.
Päivä 1
1. Keitä 5dl vettä ja liuota suola.
2. Sekoitta tupaka huolelliseti suolaveteen*
3. Peitetään muovikalvolla
4. Paista uunissa 24 tuntia, 80-85 astetta
40 tuntia antaa nuuskalle pyöreämmän maun
Houm
* Seos pitäisi tehdä keittiökoneella, suositellaan
pehmeämpään sekä johdonmukaisempaan laatun.
Päivä 2
1. Ottakaa nuuska uunista ja anna jäähtyä noin pari tuntia
2. Keitä 2.5 dl vettä
3. Liota natriumkarbonati veteen (sauvasekiotimella)
4.natriumvesi huolellisesti nuuskaseokseen*
5. Lisää glycerooli/propyleenglykoli, sekoita hyvin*
Tässä vaihessa voit myös maustaa nuuskan.
6. Anna nuuskaseoksen levätä jääkaapissa vuorokauden
7. Pakkaa ja säilytä pakastimessa tai jääkaapissa
Antaa noin. 1,3 kg valmista nuuska
Onnea!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar