Börjar du tycka att snuset har blivit dyrt? Då finns alternativet att komponera din egen snussats med valfri smak.
En snussats innehåller som bas, tobaksmjöl, salt, natriumkarbonat, propylenglykol och glycerol.
Till höger bland "Länkar om Råtobak och Snussatser" hittar du både recept och var du kan köpa ingredienserna för att komma igång med egen snustillverkning.
Vanliga aromer i snus är bergamott, lönn, enbär, salmiak, anis etc.
EU.s syn på Svenskt snus och skatten på Svenskt snus är totalt absurd och kontraproduktiv - Snus är till stor del är ett substitut för rökavvänjning. Hälsoeffekten vid normal och medveten användnig av snus är minimal, jämfört med andra av samhället “sanktionerade” eller mer accepterade droger. Att göra eget snus är en självklarhet, särskilt nu när skatten nått nya toppnoteringar.
onsdag 11 augusti 2010
Eget lössnus under 10:- dosan
Etiketter:
bergamott,
enbär,
glycerol,
lönn,
snusarom,
snusrecept,
snussatser
Krambart snus av snussatser
När man gör eget snus av snussatser eller komponerar själv receptet och har för vana att krama och packa snuset, och inte tar direkt från dosan in under läppen så finns en del tips för att råda bot på det.
Att använda stärkelse och en mängd andra preparat bör man undvika.
Ökad mängd glycerol hjälper till att binda snuset, men kan ha den nackdelen att man blir lite svart på fingrarna. Ett annat sätt är att bearbeta snuset länge, antingen i hushållsassistent eller på med en latexhandske och knåda ordentligt, då kommer också de naturliga aromerna fram som finns i tobaken och konsistensen blir mjukare, längre baktid i ugn är också att rekommendera.
FixaEget PremiumSnus
Att använda stärkelse och en mängd andra preparat bör man undvika.
Ökad mängd glycerol hjälper till att binda snuset, men kan ha den nackdelen att man blir lite svart på fingrarna. Ett annat sätt är att bearbeta snuset länge, antingen i hushållsassistent eller på med en latexhandske och knåda ordentligt, då kommer också de naturliga aromerna fram som finns i tobaken och konsistensen blir mjukare, längre baktid i ugn är också att rekommendera.
FixaEget PremiumSnus
Etiketter:
aromer,
glycerol,
konsistens,
tips
fredag 6 augusti 2010
Snuset under attack, Landstinget
Den 29 Juli kan läsas en debatt artikel med rubriceringen "Freda snuset på sjukhuset"
Källa
Om du skulle drabbas av en hospitalisering med benbrott eller annan åkomma som följd - se till att fickorna har några extra dosor snus.
Det råder en form av folkhälsofascism, och det viskas om att snusare också orsakar ohälsa med passiv snusning, som vanligt, avlönad byråkrat som inte har någon arbetsuppgift mer än jävlas med folk.
Det råder nu totalförbjud att sälja tobak hos inhyrda kiosk entreprenörer hos 19 av 21 landsting som du och jag betalar för, givetvis får man fortsätta att sälja chips och godis till patienter som är inlagda för socker relaterade sjukdomar.
Källa
Om du skulle drabbas av en hospitalisering med benbrott eller annan åkomma som följd - se till att fickorna har några extra dosor snus.
Det råder en form av folkhälsofascism, och det viskas om att snusare också orsakar ohälsa med passiv snusning, som vanligt, avlönad byråkrat som inte har någon arbetsuppgift mer än jävlas med folk.
Det råder nu totalförbjud att sälja tobak hos inhyrda kiosk entreprenörer hos 19 av 21 landsting som du och jag betalar för, givetvis får man fortsätta att sälja chips och godis till patienter som är inlagda för socker relaterade sjukdomar.
fredag 30 juli 2010
Snus hjälper bäst mot cigaretter
Är väl ingen nyhet, men tål att repeteras. EU politikerna är förmodligen inte mottaglig för denna undersökning, och fortsätter lyssna till cigarett lobbyisterna.
"Snusning är mer effektivt för den som vill sluta röka än andra substitut som nikotintuggummin, visar en norsk studie. Men folkhälsoexperter är skeptiska till att ersätta cigaretter med snus."
Källa svd.se
"Snusning är mer effektivt för den som vill sluta röka än andra substitut som nikotintuggummin, visar en norsk studie. Men folkhälsoexperter är skeptiska till att ersätta cigaretter med snus."
Källa svd.se
måndag 26 juli 2010
Snus, en lyxkonsumtion!?
336:- kg är prislappen till skatteverket idag, drygt 15:- per dosa och helt i klass med miljöskatterna – fast det är en produkt som är förnyelsebar.
Denna blogg ska främja närproducerat, och främja sund användning av tobak
utan några onödiga tillsatser. Råtobak är också ett utomordentligt bra jordförbättringsmedel
i blommor för att bli av med ohyra.
I pulverform så är det en bas för att tillverka eget högkvalitativt fuktigt snus utan några onödiga tillsatser.
I pulverform så är det en bas för att tillverka eget högkvalitativt fuktigt snus utan några onödiga tillsatser.
Bläddra runt i bloggen för att hitta tips om hur du kan använda Råtobak
fredag 16 juli 2010
Nuuska resepti Virginia tupakka Jauho (Cut 'n Roll)
Oman nuuskan valmistamiseen, tarvitsee seuravat ainekset.
www.nuuskasatsi.com
500g Virginia Tupakka jauhe, karkea tai hienoksi jauhettu.
80g Suolaa
40g Natriumkarbonaatti
1g Bensonatti
20ml Propyleeniglykoli
Step 1
Keitä 8 dl vettä ja liota veteen noin 80-90 g suolaa – varmista että suola on lionnut.
Kuin suolavesi on jäähdynyt noin 50 asteseen, lisää tupakkajauhe sekä sekoita huolellisesti.
Lisää myös 20 ml Propyleeniglykoolia sekä 40 g natriumkarbonaatia – liememvälle /heikomalle nuuskalle vain 20g.
Kaada nuuskaseos lasilliseen uuni vuokaan,(poslininen tai ruostumaton käy hyvin), peitä alumiinifooliolla tai muovikalvolla.
Step 2
Uunivuoka nuuskaseokseneen ’paistetaan’ 70 asteien lämöllä, seos pitää kohooa/hikoitua 5 vuorokautta .
Step 3
5 vuorukauden jälkeen, ota vuoka ’uunista’ pois, liota 1 g Bensonaattia, noin 20 ml veteen,
lisää nuuskaseokseen, sekoita hyvin.
Step 4
Anna nuuskan jäähtya, nuuskasi on nyt valmis, mutta anna nuuskan ’leväta’ muutavan päivän.
Paras säilyttää pakastimessa, mutta jääkaappi on myös hyvä.
Viestit
Nyt voit kokeilla eri mausteita. Eteeriset öljut kun Bergamotti, Aniisi tai miksi ei Eukalyptus joka tunnetaan normaalinen Ruotsin myynti nuuskaasta. Voit myös lisätä maustettua / värjättyjä alkohoolijuomia/viinoja esim. Viski, brandi, rommi…
Jos haluat voimakkaampaa nuuskaa, niin voit lisätä natriumikarbonaatia kun nuuska on valmis.
Huom! Nuuskaa ei voi uuddeleen lämmittää!
onsdag 23 juni 2010
Snus Resepti Premium Tobacco jauhe (FixaEget)
Jotta voitasin valmistaa omaa nuuskaa niin on tarve ostaa seuravaat ainekset.
www.nuuskasatsi.com
Sisältävät
500g Tupakka Seos
28 g suolaa
22g Natriumkarbonaatti
80g glyserooli
50g Propyleenglykoli
Myös hyvä olla
Uuni (80-85) astetta
Lasillinen vuoka (1,5 litraa)
Keittiökone
Muovikalvo
Kauha
Sauvasekiotin
Uunimittari
Hyvä tietää
Nuuskan vahvuus määritetään
natriumkarbonaattilla,
22 grammaa antaa tyypillisesti
vahvan nuuskaan
Nuuskan johdomukaisuuden
voi hallita glyyseroolilla. siis
vähemmän tai enemmän, se
on makuasia
Mutavan päivän varastointi
parantaa nuuskan laatua.
Päivä 1
1. Keitä 5dl vettä ja liuota suola.
2. Sekoitta tupaka huolelliseti suolaveteen*
3. Peitetään muovikalvolla
4. Paista uunissa 24 tuntia, 80-85 astetta
40 tuntia antaa nuuskalle pyöreämmän maun
Houm
* Seos pitäisi tehdä keittiökoneella, suositellaan
pehmeämpään sekä johdonmukaisempaan laatun.
Päivä 2
1. Ottakaa nuuska uunista ja anna jäähtyä noin pari tuntia
2. Keitä 2.5 dl vettä
3. Liota natriumkarbonati veteen (sauvasekiotimella)
4.natriumvesi huolellisesti nuuskaseokseen*
5. Lisää glycerooli/propyleenglykoli, sekoita hyvin*
Tässä vaihessa voit myös maustaa nuuskan.
6. Anna nuuskaseoksen levätä jääkaapissa vuorokauden
7. Pakkaa ja säilytä pakastimessa tai jääkaapissa
Antaa noin. 1,3 kg valmista nuuska
Onnea!
Sisältävät
500g Tupakka Seos
28 g suolaa
22g Natriumkarbonaatti
80g glyserooli
50g Propyleenglykoli
Myös hyvä olla
Uuni (80-85) astetta
Lasillinen vuoka (1,5 litraa)
Keittiökone
Muovikalvo
Kauha
Sauvasekiotin
Uunimittari
Hyvä tietää
Nuuskan vahvuus määritetään
natriumkarbonaattilla,
22 grammaa antaa tyypillisesti
vahvan nuuskaan
Nuuskan johdomukaisuuden
voi hallita glyyseroolilla. siis
vähemmän tai enemmän, se
on makuasia
Mutavan päivän varastointi
parantaa nuuskan laatua.
Päivä 1
1. Keitä 5dl vettä ja liuota suola.
2. Sekoitta tupaka huolelliseti suolaveteen*
3. Peitetään muovikalvolla
4. Paista uunissa 24 tuntia, 80-85 astetta
40 tuntia antaa nuuskalle pyöreämmän maun
Houm
* Seos pitäisi tehdä keittiökoneella, suositellaan
pehmeämpään sekä johdonmukaisempaan laatun.
Päivä 2
1. Ottakaa nuuska uunista ja anna jäähtyä noin pari tuntia
2. Keitä 2.5 dl vettä
3. Liota natriumkarbonati veteen (sauvasekiotimella)
4.natriumvesi huolellisesti nuuskaseokseen*
5. Lisää glycerooli/propyleenglykoli, sekoita hyvin*
Tässä vaihessa voit myös maustaa nuuskan.
6. Anna nuuskaseoksen levätä jääkaapissa vuorokauden
7. Pakkaa ja säilytä pakastimessa tai jääkaapissa
Antaa noin. 1,3 kg valmista nuuska
Onnea!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)